TALIANSKE CANNOLI

Ingrediencie:
Na cesto:
- 250 g pšeničnej celozrnnej hladkej Pernerky
- 20 g krupicového cukru
- 3 g soli
- 2 g kakaového prášku
- 25 g bravčovej masti
- 45 g vajíčka (veľkosť S)
- 1 bielok na potieranie
- 50 ml vína Marsala (portské víno)
- 8 ml bieleho vínneho octu
Krém:
- 600 g mäkkého tvarohu (alebo ricotty z ovčieho mlieka)
- 200 g smotany na šľahanie
- 100 g práškového cukru
- 250 g nahrubo nastrúhanej bielej čokolády
- 50 g pistácií
Tipy a Triky:
Postup:
Tvaroh dáme cez noc vykvapkať. Tvaroh vymiešame s práškovým cukrom a vyšľaháme so smotanou na šľahanie. Vmiešame nahrubo nastrúhanú bielu čokoládu. Krém dáme do cukrárskeho (striekacieho) vrecúška s hladkou trubičkou a necháme vychladnúť v chladničke.
Do misy preosejeme múku, cukor, soľ a kakaový prášok. Pridáme masť, vajíčko, víno a ocot. Zmes ručne vymiešame, kým sa suroviny nespoja. Cesto dáme na posypanú dosku a miesime 10–15 minút. Cesto zabalíme do potravinárskej fólie a necháme 1 hodinu oddýchnuť v chladničke.
Potom cesto vyberieme, položíme na dosku posypanú múkou a rozvaľkáme na asi 3 mm plát. Vykrajujeme kolieska s priemerom 8 cm. Budeme mať asi 23–25 koliesok. Pokiaľ sa nám cesto lepí, môžeme ho podsypať múkou.
V miske rozšľaháme bielok na potieranie. Každé vyvaľkané koliesko potrieme na kraji rozšľahaným bielkom a koliesko obtočíme okolo kovovej trubičky na šamrole. Konce kolieska prilepíme k sebe a jemne zatlačíme.
Trubičky vyprážame v oleji na 175 ° C do zhnednutia. Necháme odkvapkať. Hneď ako vychladnú, stiahneme trubičky z kovovej formy. Naplníme ich pripraveným krémom a posypeme drvenými pistáciami. Vrch ešte bohato posypeme práškovým cukrom.
Doplnenie/zmena plnky:
Namiesto tvarohovej náplne môžeme cannoli naplniť čokoládovým krémom. Budeme potrebovať 100 g čokolády a 100 ml smotany.
Postup: Smotanu zahrejeme a prelejeme na čokoládu, miešame do rozpustenia.
KDE KÚPITE PERNERKU
Naše múky sú dostupné v stálej ponuke predajcov uvedených nižšie.
A v ponuke mnohých ďalších malých predajcov...