Striekané sušienky
Ingrediencie:
Cesto:
- 450 g špaldovej hladkej múky Pernerka
- 380 g zmäknutého masla
- 150 g práškového cukru
- 2 g soli
- jemne nastrúhaná kôra z ½ citróna
- 2 g mletej vanilky
- 60 g bielkov
Na dozdobenie:
- kandizované čerešne
- oriešky
- strúhaný kokos
- 200 g čokolády podľa vášho výberu (viac v tipe)
Tipy a Triky:
Časť sušienok môžeme po vychladnutí namáčať v čokoládovej poleve. Tú pripravíme tak, že najskôr rozohrejeme čokoládu a každú sušienku sčasti ponoríme do čokolády. Potom podľa chuti zľahka posypeme kokosom alebo sekanými orieškami.
Postup:
Maslo, práškový cukor, vanilku, nastrúhanú kôru, soľ a bielky vyšľaháme do peny, do ktorej vmiešame preosiatu múku.
Cesto dáme do striekacej pištole na sušienky alebo do vrecka s rezanou trubičkou. Na plech vyložený papierom na pečenie striekame rôzne tvary sušienok a tie ozdobíme podľa vlastnej fantázie.
Pečieme v rozohriatej rúre na 170 °C asi 10 minút.
KDE KÚPITE PERNERKU
Naše múky sú dostupné v stálej ponuke predajcov uvedených nižšie.
A v ponuke mnohých ďalších malých predajcov...