Maková torta z ražnej múky

Ingrediencie:
Korpus:
- 100 g ražnej celozrnnej hladkej múky Pernerka
- 5 žĺtkov
- 5 bielkov
- 100 g práškového cukru
- 100 g kukuričného škrobu
- 150 g mletého maku
- 100 g cukru krupica
- 125 ml slnečnicového oleja
- 120 ml mlieka
- nastrúhaná kôra z ½ citróna
- soľ
- 200 g slivkového lekváru
- rum
Smotanová plnka:
- 500 g smotany na šľahanie
- 80 g práškového cukru
- 2 g mletej vanilky
Tipy a Triky:
Postup:
Žĺtky s práškovým cukrom, citrónovou kôrou a vanilkou vyšľaháme do hustej peny, do peny pomaly zašľaháme olej a mlieko. Bielky vyšľaháme s krupicovým cukrom a soľou.
Do žĺtkovej zmesi vmiešame ⅓ snehu, ďalej vmiešame mak, kukuričný škrob a múku.
Do hladkej zmesi domiešame zvyšný sneh a dáme do tortovej formy. Pečieme vo vyhriatej rúre na 180 °C asi 45–50 minút.
Po vychladnutí korpus rozrežeme na dvakrát a premažeme slivkovým lekvárom s rumom. Smotanu na šľahanie vyšľaháme s práškovým cukrom a vanilkou. Korpusy pomažeme smotanovou plnkou a navrch torty ju ešte nastriekame. Tortu ozdobíme podľa vlastnej fantázie.
KDE KÚPITE PERNERKU
Naše múky sú dostupné v stálej ponuke predajcov uvedených nižšie.
A v ponuke mnohých ďalších malých predajcov...