Tekvicové muffiny s bielou čokoládou
Ingrediencie:
Cesto:
- 250 g špaldovej hladkej múky Pernerka
- 1 menšia tekvica (upečená a rozmixovaná na pyré)
- 2 vajíčka
- 200 g trstinového cukru
- 400 g tekvicového pyré
- 1 balíček vanilky
- 120 g rozpusteného masla
- 250 g špaldovej hladkej múky Pernerka
- 1 lyžička sódy
- 1 lyžička kypriaceho prášku do pečiva
- štipka soli
- 3 lyžičky škorice
- štipka mletého zázvoru
- štipka badiánu
- biela čokoláda
Poleva:
- 250 ml smotany na šľahanie
- 250 g smotanového syra (napr. Philadelphia, Lučina a pod.)
- biela čokoláda (podľa chuti)
- 3–5 lyžíc tekvicového pyré
Tipy a Triky:
Postup:
Tekvicu najskôr rozkrájame na kúsky a upečieme v rúre na 180 °C asi 35–40 minút, kým nezmäkne. Potom ju rozmixujeme na pyré.
Pripravíme zmes č. 1.
V mise vyšľaháme vajíčka s cukrom, pridáme tekvicové pyré, vanilku a rozpustené maslo.
Pripravíme zmes č. 2.
V druhej mise zmiešame múku, sódu, kypriaci prášok, soľ a korenie (škoricu, zázvor, badián).
Obe zmesi spojíme dovedna a vlejeme do košíčkov na muffiny (alebo do vymastenej formy).
Košíčky plníme asi do ²⁄₃, do každého košíčka vtlačíme kúsok bielej čokolády. Pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C asi 20 minút dozlatista.
Medzitým pripravíme polevu.
Vyšľaháme smotanu na šľahanie so smotanovým syrom, pridáme rozpustenú bielu čokoládu a tekvicové pyré (asi 3–5 lyžíc). Vyšľaháme dotuha.
Polevou ozdobíme vychladnuté muffiny. Muffiny môžeme ešte dozdobiť kúskami čokolády, semienkami alebo inou jesennou dekoráciou.
KDE KÚPITE PERNERKU
Naše múky sú dostupné v stálej ponuke predajcov uvedených nižšie.
A v ponuke mnohých ďalších malých predajcov...