Vianočné pečivo s pomarančovou príchuťou
Ingrediencie:
Cesto:
- 250 g špaldovej hladkej múky Pernerka
- 3 žĺtky
- 70 g práškového cukru
- kôra z dvoch bio pomarančov (poprípade aj pár kvapiek pomarančovej arómy)
- 50 g kukuričného škrobu
- 150 g masla
- 1 vrecko vanilkového cukru
Na dozdobenie:
- čokoláda
- maslo
- pomarančová kôra
Tipy a Triky:
Používajte vždy kôru z chemicky neošetrených pomarančov.
Postup:
Všetky suroviny vypracujeme rukou na cesto, ktoré dáme na pol hodinky oddýchnuť do chladničky.
Vyvaľkáme cesto hrubé asi 3 mm. Z neho potom vykrajujeme požadované tvary, ktoré kladieme na plech vyložený papierom na pečenie.
Pečieme v predhriatej rúre na 185 °C asi 16 minút dozlatista.
Vychladnuté pečivo zdobíme čokoládou, prípadne aj pomarančovou kôrou.
KDE KÚPITE PERNERKU
Naše múky sú dostupné v stálej ponuke predajcov uvedených nižšie.
A v ponuke mnohých ďalších malých predajcov...