Haruľa, zemiaková placka
Ingrediencie:
- 3 PL múka hladká špaldová Pernerka
 - 700 g zemiaky
 - 1 ks vajce
 - 1 PL soľ
 - korenie čiene mleté
 - majorán
 - rasca
 - 1 ks cibuľa
 - 2 strúčiky cesnaku
 - bravčová masť
 
Tipy a Triky:
Veľkosť si sami vyberieme, či chceme menšie placičky alebo veľke placky.
Postup:
Postrúhame zemiaky, cibuľu a cesnak. Do postrúhanej zmesi pridáme hladkú múku, vajíčko, soľ, korenie, majoránku a rascu podľa chuti. Vymiešame stredne husté cestíčko.
Na panvicu dáme bravčovú masť, ktorú ohrejeme a začneme robiť haruľky, menšou naberačkou alebo lyžicou nanesieme cesto a necháme usmažiť do zlatista z oboch strán.
Podávame s mäsovým soté alebo len s kyslou smotanou, orestovanými slaninovými pásikmi a cibuľkou. Každému podľa chuti!
KDE KÚPITE PERNERKU
Naše múky sú dostupné v stálej ponuke predajcov uvedených nižšie.
A v ponuke mnohých ďalších malých predajcov...