Syrová pizza

Share on Facebook
3 porcií
2 / 5náročnosť
100 min

Ingrediencie:

Na cesto:

  • 530 g pšeničnej hladkej extra silnej múky Pernerka
  • 20 g čerstvého droždia
  • 1 lyžička cukru
  • 40 ml + 300 ml vlažnej vody
  • 4 lyžice olivového oleja
  • 12 g soli

Na pizzu:

  • 220 ml smotany
  • 1,5 mozzarelly
  • 100 g eidamu
  • 100 g nivy
  • 100 g parmezánu

Tipy a Triky:

Ak si chcete urobiť pravú taliansku pizzu Quattro Formaggi, budete potrebovať gorgonzolu, mozzarellu, parmezán a ementál.

Postup:

Najprv si pripravíme kvások – do misy pridáme rozdrobené droždie, 40 ml vlažnej vody a cukor.

Po asi 10–15 minútach pridáme olej, soľ a múku a vypracujeme hladké, pružné cesto, najlepšie v kuchynskom robote (trvá to asi 10 minút). Cesto prikryjeme utierkou a necháme ho kysnúť aspoň 60 minút alebo než zdvojnásobí svoj objem.

Všetky syry nastrúhame (alebo rozdrobíme na menšie kúsky) a zmiešame ich so smotanou.

Vykysnuté cesto vyvaľkáme do kruhu. Potrieme ho zmesou smotany a syrov a pečieme 12–15 minút na 200˚C dozlatista.

KDE KÚPITE PERNERKU

Naše múky sú dostupné v stálej ponuke predajcov uvedených nižšie.

 

A v ponuke mnohých ďalších malých predajcov...



Tieto webové stránky využívajú na zabezpečenie funkčnosti stránok a analýzu návštevnosti súbory cookie.
Používaním týchto stránok s tým vyjadrujete súhlas.