Mini pizze s rukolou a špenátom

Ingrediencie:
Na 8 menších pízz (4 rukolové, 4 špenátové) budeme potrebovať:
- 350 g pšeničnej hladkej extra silnej múky Pernerka
- 200 ml vody
- 6 lyžíc olivového oleja
- 1 lyžička soli
- 1 lyžička cukru
- 2 lyžičky sušeného droždia
Plnka:
- 500 g paradajkovej passaty (pasírované paradajky) dochutenej soľou, korením, oreganom a cesnakom
- 4 ks mozzarelly
- 200 g šunky proscuitto
- rukola
- parmezán
- asi 150 g čerstvého špenátu (dochuteného soľou, korením a cesnakom)
- 200 g slaniny
- čerstvé paradajky
- parmezán
- 4 vajíčka
- olivový olej
Tipy a Triky:
Postup:
Najprv pripravíme kvások – do vlažnej vody (nesmie byť príliš horúca) dáme cukor a prisypeme droždie. Zamiešame a počkáme niekoľko minút, až začne droždie pracovať.
Do misy nasypeme múku, pridáme soľ a zamiešame. Nakoniec prilejeme olej a vzídený kvások.
Cesto dôkladne vypracujeme – bude to trvať pomerne dlho, ale kvôli výsledku je to dôležité. Pokiaľ máme kuchynský robot, určite si ho vezmeme na pomoc (použijeme hnetací hák). Hotové cesto má byť hladké, pružné a nelepiť sa.
Hotové cesto poprášime múkou, prikryjeme utierkou a necháme na teplom mieste asi 2 hodiny kysnúť, aby zdvojnásobilo objem.
Keď je cesto vykysnuté, tak ho ešte krátko premiesime, rozdelíme na 8 častí a z každej vytvarujeme tenkú placku s mierne vyšším okrajom.
Ďalej si pripravíme sugo – paradajkovú passatu dochutíme soľou, čiernym korením, cesnakom a oreganom. Sugo rozotrieme na pizzu, okraje potrieme olivovým olejom.
Pizzu s rukolou pripravíme tak, že na paradajkový základ pridáme ešte natrhanú mozzarellu a upečieme v predhriatej rúre na asi 250 stupňov dozlatista. Až potom pizzu dokončíme – pridáme na ňu plátky proscuitta, rukolu a nakoniec posypeme nastrúhaným parmezánom.
Pri špenátovej pizze dáme na paradajkový základ plátky kvalitnej slaniny, sparené špenátové listy (dochutené utreným cesnakom, soľou a čiernym korením), plátky paradajok, mozzarellu, parmezán a nakoniec rozklepneme vajíčka. Špenátovú pizzu pečieme na 250 stupňov dozlatista (7 až 10 minút).
Pizzu pečieme vždy v dôkladne rozohriatej rúre. Niektoré rúry majú špeciálny program na pizzu. Ideálne je piecť ju na čo najvyššiu teplotu čo najkratšiu dobu. Pokiaľ si nie sme istí alebo naša rúra nemá vyššiu teplotu ako 250 °C, pečieme ju na 250 stupňov 7 až 10 minút.
KDE KÚPITE PERNERKU
Naše múky sú dostupné v stálej ponuke predajcov uvedených nižšie.
A v ponuke mnohých ďalších malých predajcov...