Piadina alebo talianska placka

Ingrediencie:
- 350 g pšeničnej hladkej extra silnej múky Pernerka
- 40 g olivového oleja
- 200 ml vlažnej vody
- 1 balíček sušeného droždia
- ½ lyžičky soli
Tipy a Triky:
Postup:
Do misy dáme všetky suroviny zároveň a vypracujeme hladké nelepivé cesto, ktoré necháme kysnúť asi 20 minút, kým sa rozohreje rúra na maximum.
Môžeme zvoliť dva varianty finálneho spracovania/pečenia cesta.
Variant A): Buď cesto rozvaľkáme na 8 okrúhlych placiek, ktoré nasucho opečieme z každej strany asi 2 minúty na grilovacej panvičke.
Variant B): Cesto rozvaľkáme na dve „hranaté“ podlhovasté placky, jemne ich pokvapkáme olivovým olejom, položíme na papier na pečenie a dáme piecť do rúry na maximum na 6–8 minút dozlatista a nachrumkavo.
Ešte teplé placky môžeme ľubovoľne ozdobiť a ihneď podávať alebo ich môžeme využiť aj za studena a naplniť ich ako sendvič. Placky môžeme tiež potrieť sugom a zapiecť na minútku so syrom pod grilom. Využití je nespočet a fantázii sa medze nekladú.
KDE KÚPITE PERNERKU
Naše múky sú dostupné v stálej ponuke predajcov uvedených nižšie.
A v ponuke mnohých ďalších malých predajcov...