Viedenské tortičky

Share on Facebook
2 plechy porcií
3 / 5náročnosť
120 min

Ingrediencie:

Cesto:

  • 22 dkg polohrubej múky
  • 5 dkg lieskových orieškov
  • 5 dkg práškového cukru
  • 15 dkg masla
  • 1/2 lyžičky škorice
  • 1/4 lyžičky kypriaceho prášku do pečiva
  • Poprípade 2 až 3 lyžice mlieka

Plnka na DVE DÁVKY cesta:

  • 3 dl mlieka
  • 1 balíček vanilkového pudingového prášku
  • Práškového cukru podľa chuti
  • 7 dkg masla
  • 1 lyžička vanilkového cukru
  • 3 až 5 dkg lieskových orechov

Na ozdobu:

  • podľe chuti čokoláda a orechy

Tipy a Triky:

Do cesta odporúčame pridať pár lyžíc mlieka, bude sa lepšie vaľkať.

Postup:

Pomleté orechy a ostatné suroviny na cesto spracujeme rukou. Pridáme do cesta ešte 2 lyžice mlieka. Cesto dáme na polhodinu do chladničky. Prepracujeme, vyvaľkáme po častiach na výšku 4 až 5 mm. Vykrajujeme rôzne tvary, ktoré ukladáme na plech vystlaný s papierom na pečenie. 

Pečieme vo vyhriatej rúre na 185 minút cca 16 minút. Skrátka dozlatista. Až po vychladnutí dáme z plechu dole. Mlieko uvaríme s pudingovým práškom, vymiešame a do studeného zašľaháme zmäkknuté maslo a ostatné suroviny na plnku. Než budeme tortičky zlepovať, necháme plnku stuhnúť v chladničke. Na tortičky dávame viac plnky a strany obaľujeme v pomletých orieškoch. 

Dozdobíme čokoládou. S týmto krémom vydržia v chladničke aj 5 dní. Samotne tvary si môžeme napiecť dopredu, a odložiť do mrazáka. 

KDE KÚPITE PERNERKU

Naše múky sú dostupné v stálej ponuke predajcov uvedených nižšie.

 

A v ponuke mnohých ďalších malých predajcov...



Tieto webové stránky využívajú na zabezpečenie funkčnosti stránok a analýzu návštevnosti súbory cookie.
Používaním týchto stránok s tým vyjadrujete súhlas.