Viedenské tortičky
Ingrediencie:
Cesto:
- 22 dkg polohrubej múky
- 5 dkg lieskových orieškov
- 5 dkg práškového cukru
- 15 dkg masla
- 1/2 lyžičky škorice
- 1/4 lyžičky kypriaceho prášku do pečiva
- Poprípade 2 až 3 lyžice mlieka
Plnka na DVE DÁVKY cesta:
- 3 dl mlieka
- 1 balíček vanilkového pudingového prášku
- Práškového cukru podľa chuti
- 7 dkg masla
- 1 lyžička vanilkového cukru
- 3 až 5 dkg lieskových orechov
Na ozdobu:
- podľe chuti čokoláda a orechy
Tipy a Triky:
Do cesta odporúčame pridať pár lyžíc mlieka, bude sa lepšie vaľkať.
Postup:
Pomleté orechy a ostatné suroviny na cesto spracujeme rukou. Pridáme do cesta ešte 2 lyžice mlieka. Cesto dáme na polhodinu do chladničky. Prepracujeme, vyvaľkáme po častiach na výšku 4 až 5 mm. Vykrajujeme rôzne tvary, ktoré ukladáme na plech vystlaný s papierom na pečenie.
Pečieme vo vyhriatej rúre na 185 minút cca 16 minút. Skrátka dozlatista. Až po vychladnutí dáme z plechu dole. Mlieko uvaríme s pudingovým práškom, vymiešame a do studeného zašľaháme zmäkknuté maslo a ostatné suroviny na plnku. Než budeme tortičky zlepovať, necháme plnku stuhnúť v chladničke. Na tortičky dávame viac plnky a strany obaľujeme v pomletých orieškoch.
Dozdobíme čokoládou. S týmto krémom vydržia v chladničke aj 5 dní. Samotne tvary si môžeme napiecť dopredu, a odložiť do mrazáka.
KDE KÚPITE PERNERKU
Naše múky sú dostupné v stálej ponuke predajcov uvedených nižšie.
A v ponuke mnohých ďalších malých predajcov...