Veľkonočné mini bochníčky

Share on Facebook
15 ks porcií
3 / 5náročnosť
95 min

Ingrediencie:

  • 3/4 kg Pernerka múka špaldová hladká
  • 100g masti
  • 125g cukru
  • 200ml mlieka
  • 2 vajíčka
  • droždia ½
  • ČL soli
  • hrozienka namočené v rume podľa chuti

Tipy a Triky:

Do cesta môžeme vmiešať kandizované ovocie alebo mandle.

Postup:

Z droždia, lyžičky cukru a trochou teplého mlieka si vytvoríme kvások.

Zmiešame suché ingrediencie (múka, cukor, soľ), potom pridáme hrozienka, rozpustenú masť, mlieko, vajíčka a kvások. Miešame asi 10 minút.

Necháme kysnúť 60 minút, tvoríme malé bochníčky po cca 100g, a tie necháme kysnúť ďalších 20 minút na plechu.

Pečieme v rozohriatej rúre na 160 stupňov cca 25 minút.

KDE KÚPITE PERNERKU

Naše múky sú dostupné v stálej ponuke predajcov uvedených nižšie.

 

A v ponuke mnohých ďalších malých predajcov...



Tieto webové stránky využívajú na zabezpečenie funkčnosti stránok a analýzu návštevnosti súbory cookie.
Používaním týchto stránok s tým vyjadrujete súhlas.