Tortička z jablkových palaciniek

Share on Facebook
1 porcií
2 / 5náročnosť
70 min

Ingrediencie:

Cesto

  • 30 dkg hladkej špaldovej múky Pernerka
  • ½ litra mlieka
  • 3 vajcia
  • 2 jablká
  • 3 lyžice kryštálového alebo krupicového cukru
  • ¼ lyžičky soli
  • olej na vyprážanie podľa potreby

Plnka

  • 40 dkg krémovej kyslej smotany
  • 2 dl smotany na šľahanie
  • 2 stužovače šľahačky
  • kryštálový alebo krupicový cukor podľa chuti
  • ovocie, marmeláda a čokoláda podľa chuti

Tipy a Triky:

Každé poschodie môžete plniť iným ovocím. Ak máte väčšie ovocie (napríklad ostružiny), je lepšie plody rozpoliť.

Postup:

Do misky nalejeme pol litra mlieka a pridáme tri celé vajcia. Na jemnom strúhadle nastrúhame 2 jablká (s hmotnosťou 34 dkg) a pridáme ich do misy s mliekom a vajcami. Pridáme soľ, cukor, hladkú špaldovú múku a vyšľaháme.

Panvicu zľahka potrieme olejom a začneme robiť palacinky. Na tortu sú potrebné hrubšie palacinky. V našom prípade robíme palacinky na panvici s priemerom 17 cm, upečieme ich z oboch strán dozlatista. Upečené ich dávame na mriežku.

Pripravíme si krém: V miske rozmiešame kyslú smotanu a smotanu na šľahanie, pridáme cukor podľa chuti a podľa návodu prišľaháme stužovače šľahačky. 

Začneme robiť tortu: prvú palacinku potrieme marmeládou, nanesieme vrstvu krému a posypeme ovocím. Dáme ďalšiu palacinku a postup opakujeme – marmeláda, krém, ovocie. Krém aj marmeládu roztierajte až na okraj. Poslednú – piatu – palacinku potrieme krémom a jej okraje zalejeme rozohriatou čokoládou. Necháme ju stuhnúť a dozdobíme ovocím. Môžeme hneď podávať.

KDE KÚPITE PERNERKU

Naše múky sú dostupné v stálej ponuke predajcov uvedených nižšie.

 

A v ponuke mnohých ďalších malých predajcov...



Tieto webové stránky využívajú na zabezpečenie funkčnosti stránok a analýzu návštevnosti súbory cookie.
Používaním týchto stránok s tým vyjadrujete súhlas.