Panettone

Share on Facebook
1 veľký bochník cca 550 g porcií
3 / 5náročnosť
160 min

Ingrediencie:

  • 400 g pšeničnej hladkej múky Pernerka
  • 150 ml mlieka 
  • 85 g rozpusteného vlažného tuku (najlepšie 1/3 oleja a 2/3 masla) 
  • 70 g cukru (najradšej mám trstinový, ale môže byť aj obyčajný) 
  • ½ hrnčeka mix sušeného ovocia cez noc namočeného v rume (ja dávam hrozienka/brusnice/marhule) 
  • ½ hrnčeka orechov (ja mám najradšej plátkové mandle či pistácie, ale môžete využiť akékoľvek orechy) 
  • 2 prúžky čokolády (môžete vynechať) 
  • 1 balíček sušeného droždia 
  • 3 vajíčka M 
  • 1 balíček vanilkového cukru (alebo pár kvapiek vanilkovej arómy) 
  • 1+1 lyžička citrónovej kôry a šťavy 
  • 1+1 lyžička pomarančovej kôry a šťavy (môžete vynechať) 
  • štipka soli 
  • vajce s kvapkou vody na potretie 

Tipy a Triky:

Postup:

Mlieko jemne zahrejeme s maslom a potom v mise naraz zmiešame všetky ingrediencie – hnetieme v robote na malé otáčky, pokiaľ sa cesto neprestane lepiť. Potom necháme kysnúť zakryté 60 minút. 

Teraz opatrne poprekladáme cesto, aby sa doň dostal vzduch. Vložíme do guľatej formy/hrnca, z papiera na pečenie urobíme tubus, ktorý nám podrží tvar, pretože panettone vykysne vysoko do výšky. Necháme kysnúť ešte aspoň 90 minút. 

Rúru si predhrejeme na 150 stupňov, vršok cesta potrieme rozšľahaným vajíčkom s kvapkou vody, posypeme plátkami mandlí a dáme piecť na cca 45 minút.

recept připravila @alishaeasycooking

KDE KÚPITE PERNERKU

Naše múky sú dostupné v stálej ponuke predajcov uvedených nižšie.

 

A v ponuke mnohých ďalších malých predajcov...



Tieto webové stránky využívajú na zabezpečenie funkčnosti stránok a analýzu návštevnosti súbory cookie.
Používaním týchto stránok s tým vyjadrujete súhlas.