Minišišky so škoricovým cukrom

Share on Facebook
20 porcií
3 / 5náročnosť
25 min

Ingrediencie:

Na šišky:

  • 120 g špaldovej celozrnnej hladkej múky Pernerka
  • 70 g krupicového cukru
  • 130 g tučného tvarohu
  • 2 vajcia
  • ½ lyžičky prášku do pečiva
  • niekoľko kvapiek vanilkového extraktu
  • olej na vyprážanie

Na škoricový cukor:

  • 2 lyžice krupicového cukru
  • 1 lyžička škorice

Tipy a Triky:

Ak chceme dodať šiškám exotickú príchuť, použijeme namiesto klasického cukru na obalenie kokosový cukor.

Postup:

V robote vyšľaháme cukor s vajcami a vanilkovým extraktom do svetlej peny. Potom zľahka zašľaháme tvaroh.
Do zmesi postupne pridávame múku zmiešanú s práškom do pečiva.
V rajničke rozohrejeme olej na vyprážanie a lyžičkou namočenou v oleji vkladáme cesto. Olej nesmie byť extrémne rozpálený, aby sa nám šišky nespálili. Vypražíme ich a položíme na papierovú servítku.
Šišky obaľujeme ešte teplé v cukre zmiešanom so škoricou.

KDE KÚPITE PERNERKU

Naše múky sú dostupné v stálej ponuke predajcov uvedených nižšie.

 

A v ponuke mnohých ďalších malých predajcov...



Tieto webové stránky využívajú na zabezpečenie funkčnosti stránok a analýzu návštevnosti súbory cookie.
Používaním týchto stránok s tým vyjadrujete súhlas.