Hruškový koláč s plnkou

Share on Facebook
1 porcií
2 / 5náročnosť
90 min

Ingrediencie:

Cesto

  • 220 g hladkej špaldovej múky Pernerka
  • 60 g cukru
  • 1 vajce
  • 100 g masla s izbovou teplotou
  • štipka soli

Mandľová plnka

  • 250 g tučného tvarohu
  • 100 g cukru
  • 2 vajcia
  • 100 g mletých mandlí
  • 2 PL hladkej múky

Hrušky

  • asi 3 hrušky
  • 2 PL cukru
  • škorica
  • 3 PL rumu
  • 500 ml vody

Tipy a Triky:

Postup:

Najskôr zo všetkých surovín vypracujeme cesto, ktoré natlačíme do koláčovej formy, a dno poprepichujeme vidličkou.

V hrnci si zvaríme hrušky tak, že pridáme všetky ingrediencie a hrušky rozdelené na polovice (bez jadrovníkov). Varíme cca 2–3 minúty, záleží na zrelosti hrušiek. Hrušky by mali byť skôr tvrdšie, v rúre ešte zmäknú.

Všetky ingrediencie si zmiešame na krém, ktorý potom vlejeme do formy na cesto. Nakoniec pridáme hrušky, ktoré sme si na chrbte narezali.

Pečieme cca 40 minút v rúre predhriatej na 160 °C.

KDE KÚPITE PERNERKU

Naše múky sú dostupné v stálej ponuke predajcov uvedených nižšie.

 

A v ponuke mnohých ďalších malých predajcov...



Tieto webové stránky využívajú na zabezpečenie funkčnosti stránok a analýzu návštevnosti súbory cookie.
Používaním týchto stránok s tým vyjadrujete súhlas.