Domáce vafle s crème fraîche a ovocím

Share on Facebook
2 porcií
2 / 5náročnosť
20 min

Ingrediencie:

  • 2 vajcia
  • 35 g trstinového cukru
  • 1 lyžica kokosového oleja (rozpusteného)
  • 25 g kokosu (rozmixovaného)
  • 50 g ovsenej celozrnnej jemnej múky Pernerka
  • ½ lyžičky prášku do pečiva
  • štipka soli

Na dokončenie:

  • 200 g crème fraîche
  • 100 g marhuľového džemu
  • čerstvé ovocie (maliny, jahody)

Tipy a Triky:

Vafle môžete podávať s akýmkoľvek obľúbeným ovocím. Crème fraîche môžete nahradiť
kyslou smotanou, smotanou na šľahanie alebo tvarohom.

Postup:

Vajcia v robote vyšľaháme s cukrom do svetlej peny. Potom pridáme zvyšné ingrediencie
a už iba zľahka premiešame.
Pečieme vo vafľovači cca 5 minút (spočiatku ho neotvárame).
Hotové vafle podávame s marhuľovým džemom, crème fraîche a čerstvým ovocím.

KDE KÚPITE PERNERKU

Naše múky sú dostupné v stálej ponuke predajcov uvedených nižšie.

 

A v ponuke mnohých ďalších malých predajcov...



Tieto webové stránky využívajú na zabezpečenie funkčnosti stránok a analýzu návštevnosti súbory cookie.
Používaním týchto stránok s tým vyjadrujete súhlas.