Čokoládové košíčky z pohánkovej múky
Ingrediencie:
Cesto na cca 64 košíčkov s priemerom 4 cm:
- 25 dkg pohánkovej hladkej celozrnnej múky Pernerka
- múka na podsypávanie podľa potreby
- 5 dkg práškového cukru
- 15 dkg masla
- 10 dkg horkej čokolády
- 2 žĺtky
- 1/2 balíčka vanilkového cukru
Plnka čokoládová:
- 25 dkg mascarpone
- 15 až 20 dkg mäkkého plnotučného tvarohu vo vaničke
- 10 dkg horkej čokolády
- práškový cukor podľa chuti
Plnka oriešková:
- 15 dkg vlašských orechov
- 15 ks guľatých piškótov
- 1/2 lyžičky rumu
- med a smotana podľa potreby
Ďalej:
- na ozdobu smotana na šľahanie a čokoláda podľa chuti
- rôzne druhy ovocia podľa chuti
Tipy a Triky:
Orechovú plnku odporúčame plniť do košíčkov max. 15 hodín pred servírovaním.
Postup:
Zmäkknutú čokoládu a ostatné suroviny na cesto spracujeme najprv nožom a potom rukou. Cesto prikryjeme a dáme do chladničky stuhnúť. Vyvaľkáme po častiach, na výšku 3 mm. Keďže nepoužívame klasickú múku, nižšie cesto by sa po upečení mrvilo. Košíčky poukladáme na plech a pečieme vo vyhriatej rúre na 195 st. 15 až 17 minút. Košíčky vyklopíme až vychladnuté.
Plnku do košíčkov spracujeme a naložíme do vreciek na zdobenie. Na túto dávku plnka určite postačí. Košíčky s čokoládovou plnkou plníme max 2 hodiny pred servírovaním. Orechovú plnku odporúčame plniť do košíčkov max 15 hodín pred tým.
KDE KÚPITE PERNERKU
Naše múky sú dostupné v stálej ponuke predajcov uvedených nižšie.
A v ponuke mnohých ďalších malých predajcov...