Čokoládové košíčky z pohánkovej múky

Share on Facebook
64 porcií
3 / 5náročnosť
90 min

Ingrediencie:

Cesto na cca 64 košíčkov s priemerom 4 cm:

  • 25 dkg pohánkovej hladkej celozrnnej múky Pernerka
  • múka na podsypávanie podľa potreby
  • 5 dkg práškového cukru
  • 15 dkg masla
  • 10 dkg horkej čokolády
  • 2 žĺtky
  • 1/2 balíčka vanilkového cukru

Plnka čokoládová:

  • 25 dkg mascarpone
  • 15 až 20 dkg mäkkého plnotučného tvarohu vo vaničke
  • 10 dkg horkej čokolády
  • práškový cukor podľa chuti

Plnka oriešková:

  • 15 dkg vlašských orechov
  • 15 ks guľatých piškótov
  • 1/2 lyžičky rumu
  • med a smotana podľa potreby

Ďalej:

  • na ozdobu smotana na šľahanie a čokoláda podľa chuti
  • rôzne druhy ovocia podľa chuti

Tipy a Triky:

Orechovú plnku odporúčame plniť do košíčkov max. 15 hodín pred servírovaním.

Postup:

Zmäkknutú čokoládu a ostatné suroviny na cesto spracujeme najprv nožom a potom rukou. Cesto prikryjeme a dáme do chladničky stuhnúť. Vyvaľkáme po častiach, na výšku 3 mm. Keďže nepoužívame klasickú múku, nižšie cesto by sa po upečení mrvilo. Košíčky poukladáme na plech a pečieme vo vyhriatej rúre na 195 st. 15 až 17 minút. Košíčky vyklopíme až vychladnuté. 

Plnku do košíčkov spracujeme a naložíme do vreciek na zdobenie. Na túto dávku plnka určite postačí. Košíčky s čokoládovou plnkou plníme max 2 hodiny pred servírovaním. Orechovú plnku odporúčame plniť do košíčkov max 15 hodín pred tým.

KDE KÚPITE PERNERKU

Naše múky sú dostupné v stálej ponuke predajcov uvedených nižšie.

 

A v ponuke mnohých ďalších malých predajcov...



Tieto webové stránky využívajú na zabezpečenie funkčnosti stránok a analýzu návštevnosti súbory cookie.
Používaním týchto stránok s tým vyjadrujete súhlas.