Bublanina
s višňami

Share on Facebook
8 - 10 porcií
2 / 5náročnosť
50 min

Ingrediencie:

Korpus:

  • 240 g ražnej celozrnnej hladkej múky Pernerka
  • 100 g rozpusteného masla
  • 160 g kryštálového cukru
  • 3 vajcia
  • 1 a ½ lyžičky prášku do pečiva
  • štipka himalájskej soli
  • maslo a hrubá múka na vysypanie formy

Plnka:

  • 600 g vykôstkovaných višní
  • 4 cl likéru Grand Marnier
  • 3 lyžice trstinového cukru

Drobenka:

  • 40 g masla
  • 60 g trstinového cukru
  • 120 g mandľovej múky (jemne namletých mandlí)

Tipy a Triky:

Bublanina je skvelý dezert, do ktorého sa hodia nielen višne, ale aj čerešne, jahody, ríbezle alebo rebarbora. Bublanina nemusí byť len z jedného druhu ovocia, môžete si ju pokojne upiecť s niekoľkými druhmi.

Postup:

V rajničke si rozpustíme maslo a necháme ho vychladnúť.
V robote vyšľaháme cukor s vajcami do svetlej peny. V druhej miske zmiešame múku, prášok do pečiva a himalájsku soľ.
Do svetlej peny zľahka zamiešame sypkú zmes z druhej misky. Nakoniec pridáme po troške maslo.
Koláčovú formu vymažeme trochou masla a vysypeme hrubou múkou.
Odkôstkované višne dáme do misy spolu s likérom Grand Marnier a trstinovým cukrom a premiešame. Necháme cca 10 minút odležať. Višne necháme odkvapkať
Cesto nalejeme do koláčovej formy a poukladáme naň višne.
V miske si urobíme z masla, cukru a mandľovej múky posýpku, ktorou potom koláč rovnomerne posypeme.
Pečieme cca 25 – 30 minút na 180 °C.

KDE KÚPITE PERNERKU

Naše múky sú dostupné v stálej ponuke predajcov uvedených nižšie.

 

A v ponuke mnohých ďalších malých predajcov...



Tieto webové stránky využívajú na zabezpečenie funkčnosti stránok a analýzu návštevnosti súbory cookie.
Používaním týchto stránok s tým vyjadrujete súhlas.