O ŠPALDE

Špalda sa ako kultúrna plodina pestuje už tisíce rokov, ale pre masové rozšírenie šľachtenej pšenice sa zo slovenského jedálneho lístka takmer stratila. Teraz zažíva návrat na gastronomickú scénu.

NA ČO JE VHODNÁ

Špaldová múka je vhodná na prípravu slaných aj sladkých jedál a pečiva. Obľúbené sú špaldové žemle, croissanty, koláče, vafle, šišky, palacinky, lievance, torty, mafiny, drobné pečivo a ďalšie jedlá, ktorým dodáva typickú jemnú orieškovú chuť a vôňu. Špaldovú múku možno používať rovnakým spôsobom ako bežnú hladkú pšeničnú múku, s ktorou sa dá v akomkoľvek pomere kombinovať alebo ktorú môže úplne nahradiť.
Špaldovú hladkú múku melieme unikátnou technológiou mletia, ktorá podstatne menej poškodzuje škrobové zrno. Pernerka tým získava vynikajúce vlastnosti, ktoré oceníte pri pečení.

NUTRIČNÉ HODNOTY

Nutričné hodnote v 100 g jedlého podielu.

  • ENERGETICKÁ HODNOTA

    1463 kj / 346 kcal
  • Tuky / z toho nasýtené mastné kyseliny
    1,5 g / 0,3 g
  • Využiteľné sacharidy / z toho cukry
    65,7 g / 0,3 g
  • BIELKOVINY
    13,7 g
  • Soľ
    0,0 g
  • Vláknina
    7,2 g
  • T
    T630

KDE KÚPITE PERNERKU

Naše múky sú dostupné v stálej ponuke predajcov uvedených nižšie.

 

A v ponuke mnohých ďalších malých predajcov...



Tieto webové stránky využívajú na zabezpečenie funkčnosti stránok a analýzu návštevnosti súbory cookie.
Používaním týchto stránok s tým vyjadrujete súhlas.