![Špaldová hladká múka je vhodnou alternatívou múky pšeničnej. Pokrmom dodáva jemnú orieškovú chuť a vôňu a možno ju s pšeničnou múkou miešať alebo ju úplne nahradiť.<br />
<br />](https://www.pernerka.sk/wp-content/uploads/2018/05/hladká-špalda.png)
Špaldová hladká múka
Špaldová hladká múka je vhodnou alternatívou múky pšeničnej. Pokrmom dodáva jemnú orieškovú chuť a vôňu a možno ju s pšeničnou múkou miešať alebo ju úplne nahradiť.
![Špaldová celozrnná múka sa vyznačuje jemnou orieškovou chuťou a vôňou a možno ju v akomkoľvek pomere kombinovať s bežnou pšeničnou múkou alebo ju v kuchyni úplne nahradiť.](https://www.pernerka.sk/wp-content/uploads/2018/05/špalda-celozrnná-hladká.png)
Špaldová celozrnná hladká múka
Špaldová celozrnná múka sa vyznačuje jemnou orieškovou chuťou a vôňou a možno ju v akomkoľvek pomere kombinovať s bežnou pšeničnou múkou alebo ju v kuchyni úplne nahradiť.
Kde koupit Zjistit více![Pohánková celozrnná hladká múka je vhodná na pečenie palaciniek a lievancov alebo prípravu koláčov, sušienok a placiek. Hodí sa aj ako prímes do cesta na pečivo. Môže obsahovať stopy lepku.](https://www.pernerka.sk/wp-content/uploads/2018/05/pohanková-celozrnná.png)
Pohánková celozrnná hladká múka
Pohánková celozrnná hladká múka je vhodná na pečenie palaciniek a lievancov alebo prípravu koláčov, sušienok a placiek. Hodí sa aj ako prímes do cesta na pečivo. Môže obsahovať stopy lepku.
Kde koupit Zjistit více![Celozrnná hladká ražná múka je vhodná na pečenie chleba, prípravu kvásku alebo do perníkových ciest.<br />
<br />](https://www.pernerka.sk/wp-content/uploads/2018/05/ražná-celozrnná-mouka.png)
Ražná celozrnná hladká múka
Celozrnná hladká ražná múka je vhodná na pečenie chleba, prípravu kvásku alebo do perníkových ciest.
![Naša ryžová hladká múka je vhodná na pečenie dezertov, prípravu sušienok, chleba, palaciniek, rezancov, knedličiek a mnohých ďalších slaných aj sladkých pokrmov. Môže obsahovať stopy lepku.](https://www.pernerka.sk/wp-content/uploads/2018/05/rýžová-hladká.png)
Ryžová hladká múka
Naša ryžová hladká múka je vhodná na pečenie dezertov, prípravu sušienok, chleba, palaciniek, rezancov, knedličiek a mnohých ďalších slaných aj sladkých pokrmov. Môže obsahovať stopy lepku.
Kde koupit Zjistit více![Hladká celozrnná pšeničná múka je vhodná na prípravu všetkých kysnutých ciest na pečenie slaných aj sladkých pokrmov.<br />
<br />](https://www.pernerka.sk/wp-content/uploads/2019/07/pšeničná-celozrnná-.png)
Pšeničná celozrnná hladká múka
Hladká celozrnná pšeničná múka je vhodná na prípravu všetkých kysnutých ciest na pečenie slaných aj sladkých pokrmov.
![Hladká pšeničná múka je vhodná na prípravu všetkých kysnutých ciest na pečenie slaných aj sladkých pokrmov.](https://www.pernerka.sk/wp-content/uploads/2019/07/Pšeničná-hladká.png)
Pšeničná hladká múka
Hladká pšeničná múka je vhodná na prípravu všetkých kysnutých ciest na pečenie slaných aj sladkých pokrmov.
Kde koupit Zjistit více![Polohrubá pšeničná múka je vhodná na prípravu všetkých kysnutých ciest na pečenie slaných aj sladkých pokrmov.](https://www.pernerka.sk/wp-content/uploads/2019/07/pšeničná-polohrubá.png)
Pšeničná polohrubá múka
Polohrubá pšeničná múka je vhodná na prípravu všetkých kysnutých ciest na pečenie slaných aj sladkých pokrmov.
Kde koupit Zjistit více![Pšeničná hrubá múka je vhodná predovšetkým na prípravu varených pokrmov a príloh.](https://www.pernerka.sk/wp-content/uploads/2019/07/pšeničná-hrubá.png)
Pšeničná hrubá múka
Pšeničná hrubá múka je vhodná predovšetkým na prípravu varených pokrmov a príloh.
Kde koupit Zjistit více![BIO špaldová hladká múka je vhodnou alternatívou múky pšeničnej. Pokrmom dodáva jemnú orieškovú chuť a vôňu a možno ju s pšeničnou múkou miešať alebo ju úplne nahradiť.](https://www.pernerka.sk/wp-content/uploads/2019/04/bio-špalda.png)
BIO Špaldová hladká múka
BIO špaldová hladká múka je vhodnou alternatívou múky pšeničnej. Pokrmom dodáva jemnú orieškovú chuť a vôňu a možno ju s pšeničnou múkou miešať alebo ju úplne nahradiť.
Kde koupit Zjistit více![BIO špaldová celozrnná múka sa vyznačuje jemnou orieškovou chuťou a vôňou a možno ju v akomkoľvek pomere kombinovať s bežnou pšeničnou múkou alebo ju v kuchyni úplne nahradiť.](https://www.pernerka.sk/wp-content/uploads/2019/04/bio-špaldová-celozrnná.png)
BIO Špaldová celozrnná hladká múka
BIO špaldová celozrnná múka sa vyznačuje jemnou orieškovou chuťou a vôňou a možno ju v akomkoľvek pomere kombinovať s bežnou pšeničnou múkou alebo ju v kuchyni úplne nahradiť.
Kde koupit Zjistit více![Celozrnná hladká ražná BIO múka je vhodná na pečenie chleba, prípravu kvásku alebo do perníkových ciest.<br />
<br />](https://www.pernerka.sk/wp-content/uploads/2019/04/bio-ražná-celozrnná.png)
BIO Ražná celozrnná hladká múka
Celozrnná hladká ražná BIO múka je vhodná na pečenie chleba, prípravu kvásku alebo do perníkových ciest.
![BIO hladká celozrnná pšeničná múka je vhodná na prípravu všetkých kysnutých ciest na pečenie slaných aj sladkých pokrmov.](https://www.pernerka.sk/wp-content/uploads/2019/04/bio-pšeničná-celozrnná.png)
BIO Pšeničná celozrnná hladká múka
BIO hladká celozrnná pšeničná múka je vhodná na prípravu všetkých kysnutých ciest na pečenie slaných aj sladkých pokrmov.
Kde koupit Zjistit víceINŠPIRUJTE SA ĎALŠÍMI SKVELÝMI RECEPTMI OD PERNERKY
VŠETKY RECEPTYO ŠPALDE
Špalda sa ako kultúrna plodina pestuje už tisíce rokov, ale pre masové rozšírenie šľachtenej pšenice sa zo slovenského jedálneho lístka takmer stratila. Teraz zažíva návrat na gastronomickú scénu.
![](https://www.pernerka.sk/wp-content/uploads/2018/05/SPALDA-CELOZRNNA.jpg)
NA ČO JE VHODNÁ
Špaldová celozrnná hladká múka je vhodná ako alternatíva šľachtenej pšenice. Hodí sa na prípravu slaných aj sladkých jedál a pečiva. Obľúbené sú špaldové žemle, croissanty, koláče, vafle, šišky, palacinky, lievance, torty, mafiny, drobné pečivo a ďalšie jedlá, ktorým dodáva typickú jemnú orieškovú chuť a vôňu. Špaldovú múku možno používať rovnakým spôsobom ako bežnú hladkú pšeničnú múku, s ktorou sa dá v akomkoľvek pomere kombinovať alebo ktorú môže úplne nahradiť.
Celozrnné hladké múky melieme unikátnou technológiou mletia, ktorá ako jediná na českom trhu dokáže celozrnné múky zomlieť na granuláciu hladkej múky, pričom výrazne menej poškodzuje škrobové zrno. Vďaka tomu získava Pernerka vynikajúce vlastnosti, ktoré oceníte pri pečení, a obsahuje všetky cenné zložky z celého obilného zrna.
![](https://www.pernerka.sk/wp-content/uploads/2018/05/SPALDA-CELO.JEMNA_.jpg)
NUTRIČNÉ HODNOTY
Nutričné hodnote v 100 g jedlého podielu.
-
ENERGETICKÁ HODNOTA1442 kJ / 342 kcal
-
Tuky / z toho nasýtené mastné kyseliny2,1 g / 0,3 g
-
Využiteľné sacharidy / z toho cukry59,6 g / 0,7 g
-
BIELKOVINY14,5 g
-
Soľ0,00 g
-
Vláknina13,4 g
-
T
KDE KÚPITE PERNERKU
Naše múky sú dostupné v stálej ponuke predajcov uvedených nižšie.
A v ponuke mnohých ďalších malých predajcov...