Pšenica

Archeologické nálezy dokumentujú pestovanie pšenice jednozrnnej na území Iránu už 6 000 rokov p. n. l. Na území Českej republiky sa objavila pšenica siata 5 000 rokov p. n. l. Pšenicu na výrobu našich múk odoberáme od overených pestovateľov v Českej republike so zárukou pôvodu obilniny z ekologického poľnohospodárstva.

NA ČO JE VHODNÁ

Hrubá pšeničná múka je obľúbenou surovinou na prípravu knedlí, cestovín, rezancov, knedličiek, halušiek, ale aj posýpky na koláče. Hrubú pšeničnú múku nie je vhodné kombinovať s ostatnými typmi či druhmi múk.

NUTRIČNÉ HODNOTY

Nutričné hodnote v 100 g jedlého podielu.

  • ENERGETICKÁ HODNOTA

    1489 kJ / 351 kcal
  • Tuky / z toho nasýtené mastné kyseliny
    1,1 g / 0,7 g
  • Využiteľné sacharidy / z toho cukry
    70,6 g / 0,9 g
  • BIELKOVINY
    12,7 g
  • Soľ
    0,0 g
  • Vláknina
    4 g
  • T
    T450

KDE KÚPITE PERNERKU

Naše múky sú dostupné v stálej ponuke predajcov uvedených nižšie.

 

A v ponuke mnohých ďalších malých predajcov...



Tieto webové stránky využívajú na zabezpečenie funkčnosti stránok a analýzu návštevnosti súbory cookie.
Používaním týchto stránok s tým vyjadrujete súhlas.