Pšenica

Archeologické nálezy dokumentujú pestovanie pšenice jednozrnnej na území Iránu už 6 000 rokov p. n. l. Na území Českej republiky sa objavila pšenica siata 5 000 rokov p. n. l. Pšenicu na výrobu našich múk odoberáme od overených pestovateľov v Českej republike so zárukou pôvodu obilniny z ekologického poľnohospodárstva.

NA ČO SA HODÍ

Pšeničná múka hladká extra silná je obľúbenou surovinou pri príprave croissantov, bagiet, pizze, ciabatty, ale aj pšeničných chlebov typu „open crumb“. Extra silnú pšeničnú hladkú múku je možné použiť samostatne alebo kombinovať s ostatnými druhmi múk. Možno ju tiež použiť na posilnenie slabších ciest.

NUTRIČNÉ HODNOTY

Nutričné hodnote v 100 g jedlého podielu.

  • ENERGETICKÁ HODNOTA

    1497 kJ / 353 kcal
  • Tuky / z toho nasýtené mastné kyseliny
    1,3 g / 0,9 g
  • Využiteľné sacharidy / z toho cukry
    69,6 g / 1,1 g
  • BIELKOVINY
    14 g
  • Soľ
    0,0 g
  • Vláknina
    3,5 g
  • T

KDE KÚPITE PERNERKU

Naše múky sú dostupné v stálej ponuke predajcov uvedených nižšie.

 

A v ponuke mnohých ďalších malých predajcov...



Tieto webové stránky využívajú na zabezpečenie funkčnosti stránok a analýzu návštevnosti súbory cookie.
Používaním týchto stránok s tým vyjadrujete súhlas.