O RAŽI

Raž na výrobu našich BIO múk odoberáme od overených pestovateľov v Českej republike so zárukou pôvodu obilniny z ekologického poľnohospodárstva. Raž ako taká je rozšírená najmä vo východnej, v strednej a severnej Európe, kam sa dostala spolu s príchodom Slovanov po skončení bronzovej doby. Na jej pestovanie sú najvhodnejšie oblasti s vyššou nadmorskou výškou, a preto sa jej darí predovšetkým v horských oblastiach.

NA ČO JE VHODNÁ

Obľúbené sú ražné rožteky, palacinky, medovník a ďalšie recepty. Ražnú múku možno použiť samostatne alebo v kombinácii s pšeničnou bielou alebo so špaldovou múkou. Pre správne nakysnutie cesta je dôležité pridať na každé štyri diely ražnej múky jeden diel svetlej špaldovej alebo pšeničnej múky.

NUTRIČNÉ HODNOTY

Nutričné hodnote v 100 g jedlého podielu.

  • ENERGETICKÁ HODNOTA

    1446 kJ / 343 kcal
  • Tuky / z toho nasýtené mastné kyseliny
    1,8 g / 1,4 g
  • Využiteľné sacharidy / z toho cukry
    61,2 g / 0,7 g
  • BIELKOVINY
    12,4 g
  • Soľ
    0,0 g
  • Vláknina
    16 g
  • T

KDE KÚPITE PERNERKU

Naše múky sú dostupné v stálej ponuke predajcov uvedených nižšie.

 

A v ponuke mnohých ďalších malých predajcov...



Tieto webové stránky využívajú na zabezpečenie funkčnosti stránok a analýzu návštevnosti súbory cookie.
Používaním týchto stránok s tým vyjadrujete súhlas.