Nátierka z pečených paprík s pšenično-ražným chlebom

Share on Facebook
1 bochník chleba, 1 miska nátierky porcií
2 / 5náročnosť
120 min

Ingrediencie:

Chlieb Pernerka

  • 500g zmes na pečenie Chlieb Pernerka pšenično-ražný 

Nátierka: 

  • 2 stredne veľké papriky 
  • 150 g smotanového syra (napr. Lučina) 
  • soľ 
  • čierne korenie

Tipy a Triky:

Do nátierky môžete použiť aj pečený cesnak. 

Postup:

Chlieb upečieme podľa návodu – zmes zmiešame s vodou, necháme vykysnúť a pečieme v rozohriatej rúre. 

Pripravíme si papriky. Rúru rozohrejeme na maximum – najlepšie aj s grilom. Do rúry vložíme papriky a pečieme ich 20–25 minút. Občas papriky otočíme. Pečieme, dokiaľ sa nezačne šupka „opaľovať“ do čierna. 

Papriky necháme vychladnúť, olúpeme ich a zbavíme jadierok. Takto pripravené papriky najemno nakrájame alebo popučíme vidličkou. Pridáme syr, dochutíme soľou a čiernym korením a poriadne premiešame. Pripravenú nátierku necháme ešte asi hodinu vychladiť v chladničke.

Nátierka z pečených paprík sa výborne hodí aj na Chlieb Pernerka viaczrnný a Chlieb Pernerka slnečnicový. 

KDE KÚPITE PERNERKU

Naše múky sú dostupné v stálej ponuke predajcov uvedených nižšie.

 

A v ponuke mnohých ďalších malých predajcov...



Tieto webové stránky využívajú na zabezpečenie funkčnosti stránok a analýzu návštevnosti súbory cookie.
Používaním týchto stránok s tým vyjadrujete súhlas.