Pistáciová bábovka

Share on Facebook
1 porcií
2 / 5náročnosť
70 min

Ingrediencie:

Cesto:

  • 280 g špaldovej hladkej Pernerky
  • 140 g mletých nesolených pistácií
  • 1,5 lyžičky prášku do pečiva
  • 1/4 lyžičky jedlej sódy
  • 1 lyžička sušenej pomarančovej kôry
  • štipka soli
  • štipka vanilky
  • 140 g zmäknutého masla
  • 160 g cukru
  • 3 vajíčka
  • 100 ml smotany na šľahanie
  • 140 ml mlieka
  • maslo a hrubá múka na vysypanie formy

Na polevu a dokončenie:

  • čerstvá citrónová šťava
  • práškový cukor
  • nasekané pistácie

Tipy a Triky:

Bábovku môžete ozdobiť citrónovou polevou, ktorú pripravíte z čerstvej citrónovej šťavy a práškového cukru. Môžeme ju tiež posypať nasekanými pistáciami.

Postup:

Do misy nasypeme múku, pridáme prášok do pečiva, sódu, soľ, vanilku a pomarančovú kôru. Premiešame.

Maslo necháme povoliť, pridáme doň cukor a prešľaháme, aby sa všetko prepojilo do krémovej konzistencie. Potom pridáme žĺtky a zašľaháme ich. Prilejeme mlieko a smotanu, prisypeme suché suroviny a vymiešame cesto. Prisypeme mleté ​​pistácie a premiešame.

Z bielkov vyšľaháme pevný sneh a stierkou ho jemne zapracujeme do cesta.

Formu na bábovku poriadne vymastíme a vysypeme múkou. Nezabudneme ani na stredovú časť.

Hotové cesto nalejeme do formy a bábovku pečieme v predhriatej rúre na 180 °C asi 50 minút. Či je bábovka upečená skontrolujeme zapichnutím špajdle – cesto sa na špajdľu nesmie lepiť. Pokiaľ by bábovka rýchlo tmavla, zakryjeme ju alobalom.

Bábovku po upečení necháme chvíľu vychladnúť a potom ju opatrne vyklopíme na mriežku.

KDE KÚPITE PERNERKU

Naše múky sú dostupné v stálej ponuke predajcov uvedených nižšie.

 

A v ponuke mnohých ďalších malých predajcov...



Tieto webové stránky využívajú na zabezpečenie funkčnosti stránok a analýzu návštevnosti súbory cookie.
Používaním týchto stránok s tým vyjadrujete súhlas.