Vianočné pečivo s pomarančovou príchuťou

Share on Facebook
Cca 40 porcií
1 / 5náročnosť
60 min

Ingrediencie:

Cesto:

  • 250 g špaldovej hladkej múky Pernerka
  • 3 žĺtky
  • 70 g práškového cukru
  • kôra z dvoch bio pomarančov (poprípade aj pár kvapiek pomarančovej arómy)
  • 50 g kukuričného škrobu
  • 150 g masla
  • 1 vrecko vanilkového cukru

Na dozdobenie:

  • čokoláda
  • maslo
  • pomarančová kôra

Tipy a Triky:

Používajte vždy kôru z chemicky neošetrených pomarančov.

Postup:

Všetky suroviny vypracujeme rukou na cesto, ktoré dáme na pol hodinky oddýchnuť do chladničky.

Vyvaľkáme cesto hrubé asi 3 mm. Z neho potom vykrajujeme požadované tvary, ktoré kladieme na plech vyložený papierom na pečenie.

Pečieme v predhriatej rúre na 185 °C asi 16 minút dozlatista.

Vychladnuté pečivo zdobíme čokoládou, prípadne aj pomarančovou kôrou.

KDE KÚPITE PERNERKU

Naše múky sú dostupné v stálej ponuke predajcov uvedených nižšie.

 

A v ponuke mnohých ďalších malých predajcov...



Tieto webové stránky využívajú na zabezpečenie funkčnosti stránok a analýzu návštevnosti súbory cookie.
Používaním týchto stránok s tým vyjadrujete súhlas.