Tekvicové muffiny s bielou čokoládou

Share on Facebook
12 porcií
2 / 5náročnosť
70 min

Ingrediencie:

Cesto:

  • 250 g špaldovej hladkej múky Pernerka
  • 1 menšia tekvica (upečená a rozmixovaná na pyré)
  • 2 vajíčka
  • 200 g trstinového cukru
  • 400 g tekvicového pyré
  • 1 balíček vanilky
  • 120 g rozpusteného masla
  • 250 g špaldovej hladkej múky Pernerka
  • 1 lyžička sódy
  • 1 lyžička kypriaceho prášku do pečiva
  • štipka soli
  • 3 lyžičky škorice
  • štipka mletého zázvoru
  • štipka badiánu
  • biela čokoláda

Poleva:

  • 250 ml smotany na šľahanie
  • 250 g smotanového syra (napr. Philadelphia, Lučina a pod.)
  • biela čokoláda (podľa chuti)
  • 3–5 lyžíc tekvicového pyré

Tipy a Triky:

Postup:

Tekvicu najskôr rozkrájame na kúsky a upečieme v rúre na 180 °C asi 35–40 minút, kým nezmäkne. Potom ju rozmixujeme na pyré.

Pripravíme zmes č. 1.

V mise vyšľaháme vajíčka s cukrom, pridáme tekvicové pyré, vanilku a rozpustené maslo.

Pripravíme zmes č. 2.

V druhej mise zmiešame múku, sódu, kypriaci prášok, soľ a korenie (škoricu, zázvor, badián).

Obe zmesi spojíme dovedna a vlejeme do košíčkov na muffiny (alebo do vymastenej formy).

Košíčky plníme asi do ²⁄₃, do každého košíčka vtlačíme kúsok bielej čokolády. Pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C asi 20 minút dozlatista.

Medzitým pripravíme polevu.

Vyšľaháme smotanu na šľahanie so smotanovým syrom, pridáme rozpustenú bielu čokoládu a tekvicové pyré (asi 3–5 lyžíc). Vyšľaháme dotuha.

Polevou ozdobíme vychladnuté muffiny. Muffiny môžeme ešte dozdobiť kúskami čokolády, semienkami alebo inou jesennou dekoráciou.

KDE KÚPITE PERNERKU

Naše múky sú dostupné v stálej ponuke predajcov uvedených nižšie.

 

A v ponuke mnohých ďalších malých predajcov...



Tieto webové stránky využívajú na zabezpečenie funkčnosti stránok a analýzu návštevnosti súbory cookie.
Používaním týchto stránok s tým vyjadrujete súhlas.