Cukinové halušky s ryžovou múkou

Share on Facebook
3 porcií
1 / 5náročnosť
30 min

Ingrediencie:

  • 1 veľká cukina (alebo 2 menšie)
  • asi 150 g cottage syra
  • 300–400 g ryžovej múky Pernerka (podľa potreby)
  • soľ
  • čierne korenie
  • čerstvá bazalka

Tipy a Triky:

Halušky podávajte s vašou obľúbenou omáčkou.

Postup:

V hrnci dáme variť osolenú vodu.

Cukinu nakrájame na kocky a vložíme do mixéra. Pridáme cottage syr, soľ, čierne korenie a čerstvú bazalku. Všetko rozmixujeme dohladka.

Do zmesi postupne prisypávame ryžovú múku, kým nevznikne cesto, ktoré nie je príliš riedke a dá sa ľahko tvarovať (množstvo múky závisí od obsahu vody v cukine).

Vytvarujeme halušky – cesto vyvaľkáme na dlhšie pramene a nakrájame na menšie kúsky (halušky). Sila prameňov záleží na nás, aké veľké halušky chceme mať.

Halušky vkladáme do vriacej osolenej vody a varíme, kým nevyplávajú na hladinu.

Vyberieme ich dierovanou naberačkou, necháme odkvapkať a podávame s omáčkou (prípadne aj syrom) podľa chuti.

KDE KÚPITE PERNERKU

Naše múky sú dostupné v stálej ponuke predajcov uvedených nižšie.

 

A v ponuke mnohých ďalších malých predajcov...



Tieto webové stránky využívajú na zabezpečenie funkčnosti stránok a analýzu návštevnosti súbory cookie.
Používaním týchto stránok s tým vyjadrujete súhlas.