Cukinové halušky s ryžovou múkou

Ingrediencie:
- 1 veľká cukina (alebo 2 menšie)
- asi 150 g cottage syra
- 300–400 g ryžovej múky Pernerka (podľa potreby)
- soľ
- čierne korenie
- čerstvá bazalka
Tipy a Triky:
Halušky podávajte s vašou obľúbenou omáčkou.
Postup:
V hrnci dáme variť osolenú vodu.
Cukinu nakrájame na kocky a vložíme do mixéra. Pridáme cottage syr, soľ, čierne korenie a čerstvú bazalku. Všetko rozmixujeme dohladka.
Do zmesi postupne prisypávame ryžovú múku, kým nevznikne cesto, ktoré nie je príliš riedke a dá sa ľahko tvarovať (množstvo múky závisí od obsahu vody v cukine).
Vytvarujeme halušky – cesto vyvaľkáme na dlhšie pramene a nakrájame na menšie kúsky (halušky). Sila prameňov záleží na nás, aké veľké halušky chceme mať.
Halušky vkladáme do vriacej osolenej vody a varíme, kým nevyplávajú na hladinu.
Vyberieme ich dierovanou naberačkou, necháme odkvapkať a podávame s omáčkou (prípadne aj syrom) podľa chuti.
KDE KÚPITE PERNERKU
Naše múky sú dostupné v stálej ponuke predajcov uvedených nižšie.
A v ponuke mnohých ďalších malých predajcov...