Piadina alebo talianska placka

Share on Facebook
4 porcií
1 / 5náročnosť
45 min

Ingrediencie:

  • 350 g pšeničnej hladkej extra silnej múky Pernerka
  • 40 g olivového oleja
  • 200 ml vlažnej vody
  • 1 balíček sušeného droždia
  • ½ lyžičky soli

Tipy a Triky:

Upečenú placku môžeme potrieť pestom a dozdobiť mozzarellou, parmskou šunkou a paradajkami.

Postup:

Do misy dáme všetky suroviny zároveň a vypracujeme hladké nelepivé cesto, ktoré necháme kysnúť asi 20 minút, kým sa rozohreje rúra na maximum.

Môžeme zvoliť dva varianty finálneho spracovania/pečenia cesta.

Variant A): Buď cesto rozvaľkáme na 8 okrúhlych placiek, ktoré nasucho opečieme z každej strany asi 2 minúty na grilovacej panvičke.

Variant B): Cesto rozvaľkáme na dve „hranaté“ podlhovasté placky, jemne ich pokvapkáme olivovým olejom, položíme na papier na pečenie a dáme piecť do rúry na maximum na 6–8 minút dozlatista a nachrumkavo.

Ešte teplé placky môžeme ľubovoľne ozdobiť a ihneď podávať alebo ich môžeme využiť aj za studena a naplniť ich ako sendvič. Placky môžeme tiež potrieť sugom a zapiecť na minútku so syrom pod grilom. Využití je nespočet a fantázii sa medze nekladú.

KDE KÚPITE PERNERKU

Naše múky sú dostupné v stálej ponuke predajcov uvedených nižšie.

 

A v ponuke mnohých ďalších malých predajcov...



Tieto webové stránky využívajú na zabezpečenie funkčnosti stránok a analýzu návštevnosti súbory cookie.
Používaním týchto stránok s tým vyjadrujete súhlas.