Syrová pizza

Ingrediencie:
Na cesto:
- 530 g pšeničnej hladkej extra silnej múky Pernerka
- 20 g čerstvého droždia
- 1 lyžička cukru
- 40 ml + 300 ml vlažnej vody
- 4 lyžice olivového oleja
- 12 g soli
Na pizzu:
- 220 ml smotany
- 1,5 mozzarelly
- 100 g eidamu
- 100 g nivy
- 100 g parmezánu
Tipy a Triky:
Ak si chcete urobiť pravú taliansku pizzu Quattro Formaggi, budete potrebovať gorgonzolu, mozzarellu, parmezán a ementál.
Postup:
Najprv si pripravíme kvások – do misy pridáme rozdrobené droždie, 40 ml vlažnej vody a cukor.
Po asi 10–15 minútach pridáme olej, soľ a múku a vypracujeme hladké, pružné cesto, najlepšie v kuchynskom robote (trvá to asi 10 minút). Cesto prikryjeme utierkou a necháme ho kysnúť aspoň 60 minút alebo než zdvojnásobí svoj objem.
Všetky syry nastrúhame (alebo rozdrobíme na menšie kúsky) a zmiešame ich so smotanou.
Vykysnuté cesto vyvaľkáme do kruhu. Potrieme ho zmesou smotany a syrov a pečieme 12–15 minút na 200˚C dozlatista.
KDE KÚPITE PERNERKU
Naše múky sú dostupné v stálej ponuke predajcov uvedených nižšie.
A v ponuke mnohých ďalších malých predajcov...