Pizza Margherita

Share on Facebook
3 porcií
2 / 5náročnosť
100 min

Ingrediencie:

Na cesto:

  • 530 g pšeničnej hladkej extra silnej múky Pernerka
  • 20 g čerstvého droždia
  • 1 lyžička cukru
  • 40 ml + 300 ml vlažnej vody
  • 4 lyžice olivového oleja
  • 12 g soli

Sugo:

  • 3 lyžice oleja
  • 1–2 stredne veľké cibule
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 1 plechovka drvených paradajok
  • 1,5 lyžice oregana
  • 1,5 lyžičky cukru
  • soľ a čierne korenie

Ostatné ingrediencie:

  • paradajky
  • mozzarella
  • bazalka

Tipy a Triky:

Na cesto na pizzu neponáhľajte, a dajte mu dostatok času vykysnúť.

Postup:

Najprv si pripravíme kvások – do misy pridáme rozdrobené droždie, 40 ml vlažnej vody a cukor.

Po asi 10–15 minútach pridáme olej, soľ a múku a vypracujeme hladké, pružné cesto, najlepšie v kuchynskom robote (trvá to asi 10 minút). Cesto prikryjeme utierkou a necháme ho kysnúť aspoň 60 minút alebo než zdvojnásobí svoj objem.

Pripravíme si sugo. Na oleji opražíme nadrobno nakrájanú cibuľu, pár minút restujeme a na konci pridáme cesnak. Ďalej pridáme paradajky, necháme prevariť (až sa odparí značná časť tekutiny) a dochutíme cukrom, soľou, čiernym korením a oreganom. Ešte chvíľu všetko spoločne povaríme a necháme vychladnúť.

Vykysnuté cesto vyvaľkáme do kruhu. Potrieme sugom, na sugo postupne naukladáme na kolieska nakrájané paradajky a natrhanú mozzarellu.

Pečieme v teplovzdušnej rúre 15 minút na 200˚C. Po upečení pridáme lístky bazalky, prípadne ešte čerstvú mozzarellu.

KDE KÚPITE PERNERKU

Naše múky sú dostupné v stálej ponuke predajcov uvedených nižšie.

 

A v ponuke mnohých ďalších malých predajcov...



Tieto webové stránky využívajú na zabezpečenie funkčnosti stránok a analýzu návštevnosti súbory cookie.
Používaním týchto stránok s tým vyjadrujete súhlas.