Pizza Margherita

Ingrediencie:
Na cesto:
- 530 g pšeničnej hladkej extra silnej múky Pernerka
- 20 g čerstvého droždia
- 1 lyžička cukru
- 40 ml + 300 ml vlažnej vody
- 4 lyžice olivového oleja
- 12 g soli
Sugo:
- 3 lyžice oleja
- 1–2 stredne veľké cibule
- 3 strúčiky cesnaku
- 1 plechovka drvených paradajok
- 1,5 lyžice oregana
- 1,5 lyžičky cukru
- soľ a čierne korenie
Ostatné ingrediencie:
- paradajky
- mozzarella
- bazalka
Tipy a Triky:
Na cesto na pizzu neponáhľajte, a dajte mu dostatok času vykysnúť.
Postup:
Najprv si pripravíme kvások – do misy pridáme rozdrobené droždie, 40 ml vlažnej vody a cukor.
Po asi 10–15 minútach pridáme olej, soľ a múku a vypracujeme hladké, pružné cesto, najlepšie v kuchynskom robote (trvá to asi 10 minút). Cesto prikryjeme utierkou a necháme ho kysnúť aspoň 60 minút alebo než zdvojnásobí svoj objem.
Pripravíme si sugo. Na oleji opražíme nadrobno nakrájanú cibuľu, pár minút restujeme a na konci pridáme cesnak. Ďalej pridáme paradajky, necháme prevariť (až sa odparí značná časť tekutiny) a dochutíme cukrom, soľou, čiernym korením a oreganom. Ešte chvíľu všetko spoločne povaríme a necháme vychladnúť.
Vykysnuté cesto vyvaľkáme do kruhu. Potrieme sugom, na sugo postupne naukladáme na kolieska nakrájané paradajky a natrhanú mozzarellu.
Pečieme v teplovzdušnej rúre 15 minút na 200˚C. Po upečení pridáme lístky bazalky, prípadne ešte čerstvú mozzarellu.
KDE KÚPITE PERNERKU
Naše múky sú dostupné v stálej ponuke predajcov uvedených nižšie.
A v ponuke mnohých ďalších malých predajcov...