Maková torta z ražnej múky

Share on Facebook
1 porcií
3 / 5náročnosť
90 min

Ingrediencie:

Korpus:

  • 100 g ražnej celozrnnej hladkej múky Pernerka
  • 5 žĺtkov
  • 5 bielkov
  • 100 g práškového cukru
  • 100 g kukuričného škrobu
  • 150 g mletého maku
  • 100 g cukru krupica
  • 125 ml slnečnicového oleja
  • 120 ml mlieka
  • nastrúhaná kôra z ½ citróna
  • soľ
  • 200 g slivkového lekváru
  • rum

Smotanová plnka:

  • 500 g smotany na šľahanie
  • 80 g práškového cukru
  • 2 g mletej vanilky

Tipy a Triky:

Postup:

Žĺtky s práškovým cukrom, citrónovou kôrou a vanilkou vyšľaháme do hustej peny, do peny pomaly zašľaháme olej a mlieko. Bielky vyšľaháme s krupicovým cukrom a soľou.

Do žĺtkovej zmesi vmiešame ⅓ snehu, ďalej vmiešame mak, kukuričný škrob a múku.

Do hladkej zmesi domiešame zvyšný sneh a dáme do tortovej formy. Pečieme vo vyhriatej rúre na 180 °C asi 45–50 minút.

Po vychladnutí korpus rozrežeme na dvakrát a premažeme slivkovým lekvárom s rumom. Smotanu na šľahanie vyšľaháme s práškovým cukrom a vanilkou. Korpusy pomažeme smotanovou plnkou a navrch torty ju ešte nastriekame. Tortu ozdobíme podľa vlastnej fantázie.

KDE KÚPITE PERNERKU

Naše múky sú dostupné v stálej ponuke predajcov uvedených nižšie.

 

A v ponuke mnohých ďalších malých predajcov...



Tieto webové stránky využívajú na zabezpečenie funkčnosti stránok a analýzu návštevnosti súbory cookie.
Používaním týchto stránok s tým vyjadrujete súhlas.