Liaty makový koláč

Ingrediencie:
Cesto – makový základ:
- 130 g pšeničnej polohrubej múky Pernerky
- 100 g mletého maku
- 150 g cukru
- 10 g kypriaceho prášku
- soľ
- 2 vajíčka
- 130 ml mlieka
- 50 ml oleja
Krém:
- 250 g tučného tvarohu
- 100 g cukru
- 1 vanilkový cukor
- kôra z jedného chemicky neošetreného citróna
- 1 žĺtok
- 0,04 l rumu
- 20 g pudingu
Dokončenie:
ovocie podľa chuti
Tipy a Triky:
Na dokončenie môžete použiť čerstvé ovocie alebo kompót. V našom recepte sme použili višňový kompót.
Postup:
V menšej mise zmiešame všetky suroviny na cesto. Do zapekacej misy (prípadne na plech) dáme papier na pečenie a naň nalejeme cesto.
V druhej mise zmiešame suroviny na krém. Ten potom nalejeme na makový základ. Navrch poukladáme čerstvé ovocie alebo kompót.
Pečieme na 175–180 °C asi 30 minút.
KDE KÚPITE PERNERKU
Naše múky sú dostupné v stálej ponuke predajcov uvedených nižšie.
A v ponuke mnohých ďalších malých predajcov...