Strúhané kakaové rezy

Share on Facebook
0 porcií
0 / 5náročnosť
0 min

Ingrediencie:

Cesto:

  • 400 g pšeničnej hladkej múky Pernerka
  • 250 g masla
  • 100 g práškového cukru
  • 1 žĺtok
  • kypriaci prášok
  • 3 lyžice kakaa
  • štipka soli

Plnka:

  • 4 bielky na sneh
  • 200 g práškového cukru
  • 1 balenie vanilkového cukru
  • 500 g tučného tvarohu
  • 3 žĺtky

Na doplnenie krému/plnky:

  • Solamyl (zemiakový škrob) – nemusí byť

Tipy a Triky:

Ak nechcete vymazávať plech, môžete naň dať papier na pečenie.

Postup:

Z uvedených surovín vypracujeme cesto. To potom dáme na 45–60 minút vychladnúť do mrazničky.

Z bielkov vyšľaháme sneh. V ďalšej mise vymiešame tvaroh, žĺtky, práškový aj vanilkový cukor. Do zmesi pridáme sneh. Vymažeme plech a vysypeme ho hrubou múkou (alebo na plech môžeme dať papier na pečenie).

Rúru rozohrejeme na 180 °C. Väčšiu „polovicu“ cesta nastrúhame na dno pekáča, na nastrúhané cesto dáme plnku. Na ňu potom nastrúhame zvyšok cesta. Pečieme asi 50 minút.

KDE KÚPITE PERNERKU

Naše múky sú dostupné v stálej ponuke predajcov uvedených nižšie.

 

A v ponuke mnohých ďalších malých predajcov...



Tieto webové stránky využívajú na zabezpečenie funkčnosti stránok a analýzu návštevnosti súbory cookie.
Používaním týchto stránok s tým vyjadrujete súhlas.