Kefírový koláč z pohánkovej múky

Share on Facebook
1 plech porcií
1 / 5náročnosť
45 min

Ingrediencie:

  • 250 g pohánkovej celozrnnej hladkej Pernerky
  • 200 g cukru
  • 4 lyžičky kakaa
  • 2 lyžičky jedlej sódy
  • štipka soli
  • pomarančová kôra
  • 450 ml kefíru
  • 150 ml oleja
  • 1 vajíčko
  • nasekané sušené ovocie

Poleva:

  • 100 g horkej čokolády
  • 200 ml kyslej smotany (prípadne bieleho jogurtu)

Na dokončenie:

  • marhuľová alebo pomarančová marmeláda

Tipy a Triky:

  • Namiesto cukru môžete rozmixovať kefír s datľovou pastou.
  • K nasekanému sušenému ovociu môžete pridať aj orechy.
  • Kefírový koláč môžete ozdobiť aj sušeným ovocím.

Postup:

Premiešame suché zložky. Potom k nim pridáme kefír (môžeme dať aj kozí, ak chceme), olej, vajíčko, nasekané sušené ovocie. Premiešame a dáme na plech vyložený papierom na pečenie (Laďka použila plech 33 x 25 cm) alebo do formy.

Pečieme v rúre rozohriatej na 170 °C 25–30 minút. Koláč je upečený vtedy, keď po zapichnutí špajdle do stredu cesta zostane špajdľa suchá a nič sa na ňu nelepí.

Poleva:

Po upečení a miernom vychladnutí potrieme koláč marmeládou.

Potom rozohrejeme horkú čokoládu a pridáme kyslú smotanu (prípadne jogurt). Premiešame a nanesieme na vrstvu marmelády.

Recept připravila Laďka Něrgešová

KDE KÚPITE PERNERKU

Naše múky sú dostupné v stálej ponuke predajcov uvedených nižšie.

 

A v ponuke mnohých ďalších malých predajcov...



Tieto webové stránky využívajú na zabezpečenie funkčnosti stránok a analýzu návštevnosti súbory cookie.
Používaním týchto stránok s tým vyjadrujete súhlas.