Torta kráľovnej Viktórie

Share on Facebook
4-6 porcií
3 / 5náročnosť
90 min

Ingrediencie:

  • 6 ks vajec
  • 200 g krupicového cukru
  • 250 g BIO špaldovej hladkej múky Pernerka
  • 100 g podmaslia
  • 100 g rozpusteného masla
  • 1 prášok do pečiva
  • 1/3 lyžičky soli

PLNKA:

  • 400 g 33 % smotany na šľahanie
  • 1 vanilkový struk

NA DOKONČENIE:

  • 50 ml griotky
  • 400 g čerstvých jahôd a čerešní
  • 200 g želé z indickej ruže Fat Brothers
  • 1 lyžica nasekaných pistácií

Tipy a Triky:

Postup:

Vajcia s cukrom a so soľou šľaháme na hustú penu. Opatrne vmiešame maslo s podmaslím a nakoniec ľahko „zabalíme“ múku s práškom do pečiva. Pečieme 35 – 40 minút v rúre vyhriatej na 180 °C v tortovej forme s priemerom asi 16 cm, vystlanej papierom. Pred vytiahnutím skontrolujeme špajdľou. Necháme vychladnúť a dvakrát prerežeme. Spodný korpus pokvapkáme polovicou griotky a potrieme polovicou želé z ruží. Na takto pripravený korpus nastriekame vrecúškom s hviezdicovou širokou trubičkou 1/3 dotuha ušľahanej smotany s vanilkou. Priklopíme ďalším korpusom a postup zopakujeme. Posledný korpus priložíme a potrieme zvyškom smotany. Dozdobíme čerstvými jahodami a čerešňami a posypeme sekanými pistáciami. Podávame vychladené.

KDE KÚPITE PERNERKU

Naše múky sú dostupné v stálej ponuke predajcov uvedených nižšie.

 

A v ponuke mnohých ďalších malých predajcov...



Tieto webové stránky využívajú na zabezpečenie funkčnosti stránok a analýzu návštevnosti súbory cookie.
Používaním týchto stránok s tým vyjadrujete súhlas.